Blog

Back to overview

5 redenen waarom ons unieke aanbod “elektriciteit” jou zal interesseren

“Dat moet toch anders kunnen?”

Een typische vraag onderweg naar huis. Dit keer was het op de terugweg na een risicoanalyse voor een nieuwe klant. Met het hoofd vol observaties zie je meteen de werkpunten. Ondertussen vormt zich al een prioriteitenlijstje om alle actiepunten voor deze klant in orde te krijgen. Maar vandaag denk je plots aan die andere klanten... Noden: hoog. Bestaand aanbod: beperkt. Domein: elektriciteit.

“There's a better way to do it - find it “ Thomas Edisons aanmoediging deed de lamp branden: “Door onze inhoudelijke en organisatorische krachten te bundelen kan Seekurico organisaties gewoon ontzorgen, maar de geïnformeerde keuze blijft bij de klant”. En dan vonkt het: een nieuw en uniek aanbod krijgt vorm.
Een tijdje geleden kondigden we het al aan en vandaag lees je er alles over in 5 duidelijke alinea’s. 5 kernachtige stappen naar elektrische veiligheid! Naast onze Safety Scan opnieuw een uniek aanbod waar we onze klanten nog beter mee kunnen van dienst zijn. 

1. Voortaan altijd wettelijk in orde én veilig aan de slag

Elke zaakvoerder kent de wettelijke verplichting: afhankelijk van de situatie moet de hele elektrische installatie geregeld of na structurele aanpassingen gekeurd worden. Hiervoor schakel je jaarlijks of vijfjaarlijks een EDTC of Externe Dienst voor Technische Controle in die niet alleen de installatie keurt, maar ook checkt of er een Risico Analyse Elektriciteit (RAE) gemaakt is.
Of het is FOD WASO die langkomt en nagaat of je de EDTC op tijd liet langskomen en of je RAE up to date is.

Vaak is dit het moment waarop wij gebeld worden: er ontbreekt iets en dat “iets” moet de ondernemer nu zo snel mogelijk in orde brengen.
Door in te gaan op de initiële vraag komen we er echter geregeld op uit dat er nog meer risico’s niet recent of zelfs nooit volledig in kaart gebracht zijn. Ook explosieveiligheid, uitwendige invloeden, brand en noodplanning vragen immers een eigen analyse.
Veel bedrijven werken met een interne preventieadviseur die deze opdracht combineert met andere taken of doen een beroep op een externe dienst die echter alleen vraaggestuurd werkt. Hierdoor verstrijkt er soms veel tijd eer bepaalde lacunes opvallen. Tijd waarin medewerkers dagelijks onopgemerkte (grote) risico’s lopen.
Gelukkig maken steeds meer ondernemingen de mentaliteitsswitch om niet alleen steeds wettelijk in orde te blijven, maar om proactief voor de dagelijkse veiligheid te zorgen.

2. Snel duidelijkheid krijgen

Wanneer onze ingenieur elektriciteit en onze preventieadviseur langskomen, bekijken ze de bestaande toestand op technisch en organisatorisch vlak. Ze lijsten de gevonden risico’s op en kennen een waardebepaling toe. Zo weten je interne preventieadviseur en jij snel welke punten je met de grootste dringendheid moet aanpakken. Dit basispakket is interessant wanneer je de laatste tijd andere prioriteiten had dan de elektrische installatie of als je je wil voorbereiden op een elektrische keuring door een EDTC.

3. Op eigen tempo keuzes maken

Wie het iets concreter wenst en graag meteen verbetervoorstellen krijgt, kiest voor het uitbreidingspakket.
Wij maken dan een volledig technisch dossier op met daarin de aanduiding en beschrijving van de nodige infrastructurele en beveiligingsverbeteringen. Hierin zit niet alleen een eerste kostenraming en tijdsplanning, maar ook al kabelberekeningen en componentenlijsten waarmee een installateur later aan de slag kan.

Daarnaast krijg je verbetervoorstellen rond bestaande procedures, rond specifieke opleidingen voor je personeel, rond persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en op het vlak van explosieveiligheid en LoToTo-procedures.
Met dit technische en organisatorische draaiboek in handen kan je op eigen tempo keuzes maken naar uitvoering en kan je op korte termijn doelgericht het verbeterproces in gang zetten. Een ondernemende interne preventieadviseur kan met deze concrete lijst zelf verder de elektrische veiligheid verder opvolgen

4. Alle tools in handen

Ondernemers die liever de koe bij de horens vatten, bieden we een expertenpakket aan. Dit gaat net een stap verder dan het uitbreidingspakket, want hiermee nemen we ook de preventieadviseur of eigen technische dienst al heel wat werk uit handen.
Je ontvangt van ons volledige en tot in de laatste details uitgewerkte oplossingen. Offertes aanvragen loopt hiermee een stuk vlotter. Alle nodige detailplannen, tekeningen en elektrische schema’s (in E-plan en pdf), complete montagevoorschriften, gedetailleerde werkbeschrijvingen enz. staan je eigen technische dienst of een installatiebedrijf naar keuze toe direct aan de slag te gaan.
De interne preventie kan gebruik maken van een op maat opgesteld plan van aanpak en krijgt gedetailleerde inhoudstafels voor de ontbrekende procedures en opleidingen.

5. … of alles voor u geregeld

Met het ontzorgingspakket laat je het hele plaatje aan ons over en kies je dus op alle vlakken voor totale ontzorging. “Ontzorgen” is volgens sommigen een (lelijk) modewoord, maar het dekt wél de lading: wij nemen onze klant letterlijk alle mogelijke zorgen rond elektriciteit uit handen.
Waar het expertenpakket je zelf de tools tot verbetering in handen geeft, nemen wij in dit traject die laatste, soms tijdrovende stap over. Dat maakt dat jij je met je core-business kan bezighouden én dat je verzekerd bent van de opvolging van alle aanpassingswerken of verbeteringen.

Wat dat concreet inhoudt? Dat wij de eerder vastgestelde risico’s daadwerkelijk voor u oplossen. Wij houden ons bezig met alle prijsaanvragen, met het bestellen van de uitvoeringspakketten, met het aanstellen en opvolgen van de uitvoerder én met de controle van de correcte uitvoering wanneer die in jouw onderneming aan het werk is. (Werken met derden is namelijk aan apart risico.) Wij contacteren het controleorganisme en volgen nieuwe keuringen op. Een soort van “sleutel op de deur” zou je dit kunnen noemen, maar dan met een plus.

Want wanneer alles technisch in orde is ontvang je tot slot ook nog een stappenplan om dat zo te houden.
We zorgen ervoor dat je niets meer over het hoofd ziet met bijvoorbeeld een PBM-matrix en een planning voor toekomstige controles. We leiden je medewerkers op zodat ze de nodige details rond de aanpassingen kennen en zelf blijvend aandacht hebben voor het juiste gebruik en onderhoud ervan. Hiermee slapen alle werknemers, de interne preventieadviseur en het management op beide oren.

Klonk een en ander als muziek in je oren of zou je er graag meer over vernemen? Vraag via het contactformulier hieronder de uitgebreide folder of boek nog deze zomer een vrijblijvend gesprek!

Seekurico Ltd

Rode Kruisstraat 49
3540 Herk-de-Stad (B)

info@seekurico.be
Phone +32 (0)474 37 94 63

VAT BE 0683.484.566

Let’s meet!